tiistai 1. marraskuuta 2016

Vastaanottoa

Esikoisteokseni "Villieläimiä" on Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkintoehdokkaana.
Tunnustuksen otan nöyränä vastaan.

Olen saanut muutaman puntaroidun ja perusteellisen kritiikin myös Turun Sanomissa Miikka Laihiselta ja Parnassossa Jani Saxellilta. Sanomattakin lienee selvää, että olen kriitikoiden tekemästä työstä ja saamastani palautteesta äärimmäisen kiitollinen.

" --´Villieläimet´ eivät välttämättä jatkossakaan kykene tasapainoisiin, pelosta vapaisiin ihmissuhteisiin. Edessä on samankaltaisiin tilanteisiin ja asetelmiin hakeutuminen, ´menneisyyden raapivien varjojen´ kantaminen.  Kokoelmassa on mukana myös viistoa huumoria ja vapauttavaa fantasiaa. -- Koneilun ja kielipelien jälkeen uusin nykyrunomme sisältää jälleen yhteiskunnallisuutta ja kaduntasaisuutta. Mutta taiteellisesti etäännytettynä, Arto Mellerin ja Ilpo Tiihosen urbaaniballadien hengessä."
Jani Saxell, Parnasso

"Teosrakanteen tasolla harjoitettu uhkapeli, mädän dreijan runoruletti, osoittautuu Nurmen kokoelman kohdalla kannattavaksi. Villieläimiä onkin syytä lukea loppuun asti. Vaikea sitä on paljon väkevämpää suositusta kirjalle keksiä."
Miikka Laihinen, Turun Sanomat

Teosta voi tilata kustantajaltani Koleralta.
Toistaiseksi jännittävimpiin lukeutunut haastattelutilaisuus tapahtui Kirjamessuilla 500-päisen (ystävän arvio) yleisön edessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti